Pakastimesta löytyi yllättäen vielä monta pussillista valkoherukoita. Harkitsin ensin käyttäväni niitä mehevään marjapiirakkaan tai pyhäpiirakkaan, mutta päätin kuitenkin kokeilla jotain ihan uutta. Myllyn Paras -sivuilta löytynyt maistuvainen mustikkatorttu inspiroi ja muuntui rahkaiseksi valkoherukkapiiraaksi. Sinne meni litra valkoherukoita (edelleen ihmetyttää, mikseivät ne ole enää valkoisia viinimarjoja, kuten lapsuudessani?). Vielä on muutama pussillinen jäljellä. Mihinköhän ne käyttäisi?
Rahkainen valkoherukkapiirakka
(pellillinen)
pohja:
200 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
0,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
6 dl kaurahiutaleita
täyte:
1 l valkoherukoita
rahkaseos:
4 dl rahkaa
1 dl sokeria
2 munaa
1 rkl vaniljasokeria
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe sekä kaurahiutaleet. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Kaada päälle valkoherukat. Sekoita rahkaseoksen aineet keskenään ja levitä se herukoiden päälle.
175°C n. 35 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!