Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

maanantai 13. toukokuuta 2013

Rahkainen valkoherukkapiirakka



Pakastimesta löytyi yllättäen vielä monta pussillista valkoherukoita. Harkitsin ensin käyttäväni niitä mehevään marjapiirakkaan tai pyhäpiirakkaan, mutta päätin kuitenkin kokeilla jotain ihan uutta. Myllyn Paras -sivuilta löytynyt maistuvainen mustikkatorttu inspiroi ja muuntui rahkaiseksi valkoherukkapiiraaksi. Sinne meni litra valkoherukoita (edelleen ihmetyttää, mikseivät ne ole enää valkoisia viinimarjoja, kuten lapsuudessani?). Vielä on muutama pussillinen jäljellä. Mihinköhän ne käyttäisi?

Rahkainen valkoherukkapiirakka
(pellillinen)

pohja:
200 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
0,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
6 dl kaurahiutaleita

täyte:
1 l valkoherukoita

rahkaseos:
4 dl rahkaa
1 dl sokeria
2 munaa
1 rkl vaniljasokeria

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe sekä kaurahiutaleet. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Kaada päälle valkoherukat. Sekoita rahkaseoksen aineet keskenään ja levitä se herukoiden päälle.

175°C  n. 35 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...