Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Raparperimehu



Raparperi kasvaa aivan hurjaa vauhtia. Pieni mehusatsi tuli jo keitettyä, seuraavaksi on raparperipiirakan vuoro.

Raparperimehu

2 kg raparperia
1 l vettä
2 rkl kardemummaa
400 g sokeria/mehulitra

Huuhtele ja pilko raparperit. Lisää vesi ja kardemumma kattilaan ja keitä raparperipaloja, kunnes ne pehmenevät, noin 10-15 minuuttia. Siivilöi mehu kaksinkertaisen sideharson läpi. Älä painele, ettei mehusta tule sameaa. Mittaa saatu mehu ja lisää sokeria 400 g/mehulitra. Kiehauta ja pullota puhtaisiin, kuumiin pulloihin. Jäähdytä ja siirrä viileään.

Tarjoile laimennettuna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...