Pirkka-lehdestä talteen otettu katkarapu-kirjolohigratiinin ohje. Olin ensin aivan varma, että ohjeessa on virhe, kun suola puuttui, mutta ei tämä ihme kyllä suolaa kaivannut. Hyvää oli (ja kastikettakin oli reilusti, vaikka kuvassa hieman kuivalta näyttääkin).
Katkarapu-kirjolohigratiini
1 kirjolohifile
rouhittua mustapippuria
1 dl vettä
1 sitruunan mehu
gratiinikastike:
1,5 dl kalan paistolientä
0,5 dl vettä
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
1 ps (180 g) katkarapuja (pakaste)
2-3 tl piparjuuritahnaa
0,5 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
tillisilppua
1 dl juustoraastetta
Mausta kirjolohi mustapippurilla. Pane filee suorakaiteen muotoiseen, voideltuun vuokaan nahkapuoli päälle päin. Kaada vuokaan vesi ja sitruunanmehu. Peitä vuoka foliolla.
200°C n. 20 min.
Ota kalafileen pinnalta nahka pois. Mittaa vuoasta tuleva paistoliemi (= 1,5 dl) ja kaada kattilaan. Sekoita kylmän veden joukkoon vehnäjauhot ja kaada seos kattilaan. Sekoita ja keitä noin 5 minuuttia. Lisää kerma, katkaravut ja piparjuuritahna. Kuumenna ja mausta suolalla, mustapippurilla ja tillisilpulla.
Kaada kastike fileen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista 250 asteessa uunin ylätasolla noin 8 minuuttia eli kunnes gratiinin pinta on saanut ruskeita täpliä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!