Olin viimeksi joskus lapsena tehnyt munkkeja kotona äidin kanssa. Öljyssä paistaminen ei oikein innosta, joten munkkien tekeminen oli jäädä tänäkin vappuna. Mutta sitten törmäsin juuri sopivasti vapun alla Lintsaajan helppoihin vappumunkkeihin ja pakkohan näitä oli tehdä. Samalla kertaa kokeilin varmuuden vuoksi myös munkkeja uunissa, molemmat kävivät hyvin kaupaksi.
Alkuperäinen ohje on kirjasta BRUNSSI täydellinen nautinto.
Donitsimuffinssit
(12 isoa tai pellillinen pieniä muffinsseja)
175 g pehmeää voita
200 g sokeria
2 isoa kananmunaa
380 g vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
2,5 dl maitoa
päälle:
voita sulatettuna
100 g sokeria
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen ja vatkaa välillä hyvin.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet jauhoseoksesta ja puolet maidosta taikinaan. Sekoita. Lisää loput ainekset. Täytä muffinssivuoat taikinalla.
180°C 15 - 20 min. tai kunnes muffinssit ovat kullanruskeita ja kimmoisia
Sulata voi kattilassa. Kaada sokeri syvälle lautaselle. Voitele uunilämmin muffinssi voisulalla ja pyörittele sokerissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!