Kermainen ja karvainen tuulihatturulla vai voisiko tämä olla vesikauhuinen tuulihatturulla, kun hillon karviaiset piti syksyllä kerätä kilpaa supikoiran (ja omien karvakasojen) kanssa. Makea versio lohitäytteisestä tuulihatturullasta.
Tuulihatturulla karviais-kermatäytteellä
taikina:
125 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
0,5 tl leivinjauhetta
3 munaa
täyte:
n. 2 dl karviaishilloa (ks. ohje →)
2 dl kermaa
sokeria
Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot sähkövatkaimella vatkaten. Lisää vesi ja kuumenna seosta koko ajan vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoilta. (Ei tapahdu ihan hetkessä, joten kärsivällisyyttä tarvitaan.)
Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää leivinjauhe. Anna seoksen jäähtyä hieman ja vatkaa lopuksi munat yksitellen joukkoon.
Levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
225°C n. 15 min.
Jäähdytä tuulihattulevy.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Levitä ensin karviaishilloa tasaisesti tuulihattulevyn päälle ja lopuksi kermavaahto hillon päälle. Kääri levy rullaksi kääretortun tapaan ja siirrä jääkaappiin vetäytymään hetkeksi. Viipaloi tarjolle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!