Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

torstai 20. toukokuuta 2010

Sipatti

Vanhan keittokirjan mukaan sipattiin käytetään savustettua silavaa. Silava kuulostaa mun korvissa puhtaalta läskiltä, mutta tarkoittaako se oikeasti sitä, en tiedä. Tässä on kuitenkin käytetty siankylkeä, siinä on myös vähän lihaa läskin seassa. Isäntä ainakin tykkäsi.



Sipatti

200-300 g ylikypsää savustettua siankylkeä
2-3 rkl vehnäjauhoja
5-7 dl maitoa

Paloittele siankylki pieniksi kuutioiksi ja ruskista kevyesti. Siirrä kattilaan, lisää hieman öljyä tarvittaessa ja ripottele päälle vehnäjauhot. Kääntele seosta hetken. Lisää maito pienissä erissä hyvin sekoittaen. Kiehauta ja anna hautua noin 10 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...