Sima
2 sitruunaa
500 g fariinisokeria
2-3 rkl siirappia
4 litraa vettä
0,5 tl tuorehiivaa
sokeria
rusinoita
Pese sitruunat harjan kanssa puhtaiksi. Kuori sitruunankuoret kuorimaveitsellä ison astian pohjalle. Lisää fariinisokeri ja siirappi. Kiehauta puolet vedestä ja kaada se astiaan. Hämmennä kunnes sokeri on sulanut. Lisää loput vedestä kylmänä sekä viipaloidut sitruunat (ilman valkoista "nahkaa"). Kun seos on kädenlämpöistä, lisää pieneen vesitilkkaan liuotettu hiiva. Anna siman käydä pyyhkeen alla 1-2 päivää.
Siivilöi sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sulje pullot. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Valmistuminen kestää huoneenlämmössä muutaman vuorokauden, jääkaapissa noin viikon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!