Prinsessakeittiöstä löysin tällaisen parsaherkun, mikä sopii alkuruuaksi sellaisenaan tai pääruuaksi esim. risoton kera. Kinkkuun käärittynä parsa maistui isännällekin lähes mukisematta.
Saltimbocca oli mulle vieras käsite, mutta netistä selvisi, että se tarkoittaa "suuhun hyppäävä". Eri alueilla on omat reseptinsä, mutta perusohjeena on, että ilmakuivatun kinkun sisään kääritään jotain (yleensä lihaa) ja ruskistettu rulla marinoidaan viinissä. Prinsessakeittiön ohjeessa ei rullia marinoitu, mutta koska en ollut asiaa vielä netistä tutkaillut, tein ohjeen mukaisesti, vaikka mietityttikin mahtoivatko rullat jäähtyä liikaa kastikkeen valmistumisen aikana. (En saanut isännältä selkokielistä vastausta, mutta oletan, että jäähtyivät.) Ensi kerralla jätän rullat pannuun kastikkeen sekaan.
Saltimbocca di asparagi
8 tankoa vihreää parsaa
4 siivua ilmakuivattua kinkkua
4 isohkoa salvian lehteä tai 8 pienempää
1 rkl voita
0,5 dl vettä
0,5 dl kuivaa valkoviiniä
Kuori parsat ja napsauta kovat kannat pois. Keitä parsoja suolatussa vedessä muutama minuutti. Nosta keitetyt parsat heti leikkuulaudalle jäähtymään.
Pätki jäähtyneet parsat kahteen osaan. Aseta kullekin kinkkusiivulle salvian lehti (tai kaksi) ja neljä palaa parsaa ja kääri tiukaksi rullaksi.
Paista rullia voissa puolesta minuutista minuuttiin kummaltakin puolelta. Nosta rullat lautasille ja valmista kastike eli kaada paistinpannuun vesi ja valkoviini ja keitä kasaan kunnes jäljellä on noin kolmasosa. Lusikoi annoksille ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!