Olisi nähtävästi pitänyt käyttää ihan puhdasta vehnäpaahtoleipää ja vähemmän appelsiinin kuorta, koska nyt leipä ja appelsiini maistuivat niin voimakkaasti, että parsaa tuskin huomasi. Ohje on kuitenkin ehdottomasti säilyttämisen arvoinen, vaatii vain hieman kehittelyä. Appelsiinin määrän puolitin jo ohjeeseen.
Sen verran kivoja pikkunaposteltavia ja yksinkertaisia valmistaa, että täytyy kehitellä muitakin täytevaihtoehtoja.
Parsakääryleet
100 g pehmeää voita
8 keitettyä parsatankoa
8 isoa vaaleaa leipäviipaletta
1 rkl pilkottua tuoretta rakuunaa tai persiljaa
0,5 appelsiinin raastettu kuori
suolaa ja pippuria
Poista leipäviipaleista kuoret ja litistä leivät kevyesti kaulimella. Sekoita reilut 50 g voita, rakuuna tai persilja sekä appelsiininkuori kulhossa ja mausta maun mukaan suolalla sekä pippurilla. Levitä mausteseos leipäviipaleille. Pane parsatangot leipäviipaleille ja kääri rulliksi. Pane kääryleet uunipellille saumapuoli alaspäin.
Sulata loppu voi pienessä kattilassa ja voitele parsakääryleet. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes kääryleet ovat rapeita ja kullanruskeita. Anna kääryleiden jäähtyä hieman. Tarjoile lämpiminä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!