Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 28. toukokuuta 2010

Parsakääryleet

Pumpkin Jam -blogista löytyi taas yksi kokeilemisen arvoinen parsaohje. Alkuperäinen resepti on lähtöisin Maittavat tapakset –kirjasta.

Olisi nähtävästi pitänyt käyttää ihan puhdasta vehnäpaahtoleipää ja vähemmän appelsiinin kuorta, koska nyt leipä ja appelsiini maistuivat niin voimakkaasti, että parsaa tuskin huomasi. Ohje on kuitenkin ehdottomasti säilyttämisen arvoinen, vaatii vain hieman kehittelyä. Appelsiinin määrän puolitin jo ohjeeseen.

Sen verran kivoja pikkunaposteltavia ja yksinkertaisia valmistaa, että täytyy kehitellä muitakin täytevaihtoehtoja.



Parsakääryleet

100 g pehmeää voita
8 keitettyä parsatankoa
8 isoa vaaleaa leipäviipaletta
1 rkl pilkottua tuoretta rakuunaa tai persiljaa
0,5 appelsiinin raastettu kuori
suolaa ja pippuria

Poista leipäviipaleista kuoret ja litistä leivät kevyesti kaulimella. Sekoita reilut 50 g voita, rakuuna tai persilja sekä appelsiininkuori kulhossa ja mausta maun mukaan suolalla sekä pippurilla. Levitä mausteseos leipäviipaleille. Pane parsatangot leipäviipaleille ja kääri rulliksi. Pane kääryleet uunipellille saumapuoli alaspäin.

Sulata loppu voi pienessä kattilassa ja voitele parsakääryleet. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes kääryleet ovat rapeita ja kullanruskeita. Anna kääryleiden jäähtyä hieman. Tarjoile lämpiminä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...