Parsakeitto
1 nippu (500 g) vihreää parsaa
pätkä purjoa
6 dl vettä
1 liemikuutio
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
valkopippuria
rakuunaa
Huuhtele parsat, napsauta kovat tyviosat pois ja kuori varret aivan nupun alta tyveen saakka. Pilko varret, ota nuput erilleen. Huuhtele ja pilko purjo. Lisää kiehuvaan veteen liemikuutio, pilkotut parsat ja purjo. Keitä kymmenisen minuuttia ja höyrytä siinä samalla parsannuput. Soseuta keitto sauvasekoittimella (ei nuppuja). Sekoita jauhot kermaan ja lisää kiehuvaan keittoon. Keitä muutaman minuutin ajan. Mausta pippurilla ja rakuunalla. Lisää höyrytetyt parsannuput valmiin keitton joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!