Päivälliseksi vieraita varten hankitun naudan sisäfileen paksu osuus meni kokonaisena uuniin ja häntäosasta piti keksiä jotain muuta. Äitini ehdotuksesta tein siitä stroganoffia. Ohje löytyi vanhasta Kotiruoka-kirjasta.
Stroganoff
400 g naudanpaistia
2 rkl voita paistamiseen
suolaa
valkopippuria
1 pieni sipuli
2 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl kermaa
1 rkl tomaattisosetta
2 tl sinappia
1 etikkakurkku
Kuullota kuorittu ja hienonnettu sipuli padassa.
Viipaloi liha ja pehmitä viipaleita hieman painelemalla niitä sormin. Leikkaa kuutioiksi.
Ruskista lihakuutiot pienissä erissä paistinpannussa. Lisää suolaa, valkopippuria sekä vehnäjauhoja ja ruskista vielä hetki. Kaada pataan sipulien päälle. Huuhtele pannu vesitilkalla jokaisen lihaerän jälkeen ja kaada vesi pataan lihojen päälle. Kun kaikki lihakuutiot on ruskistettu, keitä niitä hiljalleen padassa, kunnes lihat ovat mureita.
Lisää kerma, tomaattisose, sinappi sekä kuutioiksi leikattu kurkku. Kuumenna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!