Lueskelin Chilifoorumissa keskustelua chilipähkinöiden valmistamisesta. Yhdessä versiossa käänneltiin pähkinät munanvalkuaisesta ja mausteista vatkatussa tahnassa. Joku laittoi lisäksi munanvalkuaisen verran öljyä ja joku toinen jätti munanvalkuaisen kokonaan pois. Niin tein minäkin. Ainakin tällä kertaa.
Foorumilla käytiin keskustelua myös eri chililajikkeiden soveltuvuudesta chilipähkinöihin. Makuasioita tietenkin, toiset tykkäävät tulisemmista, toiset vähemmän. Mutta koska minulla on edelleen vain kaupan perus-chilijauhetta, tarvitsin jotain muuta saadakseni edes hieman chililtä maistuvia pähkinöitä. Päätin testata lahjaksi saamaani chiliöljyä ja se toimi. Saimme kahdestaan koko 300 gramman pähkinäsatsin katoamaan hetkessä.
Pitääkin varmaan alkaa suunnitella oman chiliöljyn tekemistä, ei tuo lahjaksi saatu kauaa riitä.
Chilipähkinät
300 g pähkinöitä
2 rkl chiliöljyä
3 tl chilijauhetta
2 tl paprikajauhetta
suolaa
sokeria
Sekoita mausteet öljyyn. Lisää pähkinät ja kääntele niin, että kaikki pähkinät saavat mausteista öljyä pintaansa.
Levitä pähkinät leivinpaperin päälle uunipellille. Kääntele pähkinöitä kertaalleen paiston puolivälissä.
150°C n. 30 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!