Olin varannut pääsiäiseksi liikaa kylmäsavulohta sekä smetanaa, mutta onneksi valion sivuilta löytyi Lohi Skagen -ohje, mihin ne sai hyvin upotettua. Lohi Skagen on muunnelma Pohjoismaissa tunnetusta alkuruoasta Toast Skagenista (paahdettu leipä, jonka päällä runsaasti katkarapuja ja majoneesia).
Lohi Skagen
1 punasipuli
0,5 dl ruohosipulia
150 g kylmäsavulohta
2 prk (à 120 g) smetanaa
1 rkl Dijon-sinappia
mustapippuria
saaristolaisleipää tai tummaa leipää
ruohosipulia
Silppua punasipuli pieniksi kuutioiksi, hienonna ruohosipuli sekä kala. Vatkaa smetanaa sähkövatkaimella kunnes se alkaa kiinteytyä (n. 30 s). Yhdistä kaikki ainekset ja tarkista suola.
Tarjoa seosta leivillä. Koristele ruohosipulilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!