Kokonaisen naudan sisäfileen paistaminen uunissa oli hivenen haastavaa, koska löysin niin valtavan suuren haitarin well done -kypsyysasteelle. Syömään oli tulossa sekä lapsia että äitini, jotka kaikki halusivat ehdottomasti kypsää lihaa, joten piti ottaa varman päälle. Mistään en myöskään löytänyt vinkkiä siitä, kuinka kauan lihan suunnilleen oli oltava uunissa, mutta onneksi lisukkeet valmistuivat sen verran nopeasti, ettei mitään tarvinnut odottaa.
Vastaisuuden varalle: tämän noin 1,5 kiloisen fileen paksun osan kypsentäminen 68 asteiseksi kesti vajaan tunnin. Lisäksi meni vielä puoli tuntia folioon käärittynä.
Kokonainen naudan sisäfile uunissa
1 (n. 1,5 kg) kokonainen naudan sisäfile
1 valkosipulinkynsi
1 pieni nippu tuoretta timjamia
mustapippuria
suolaa
Paistamiseen:
öljy-voi-seosta
Nosta liha huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen paistamista. Poista lihasta kalvot terävällä veitsellä, leikkaa "häntäosa" pois (käytä se esim. stroganoffiin) ja ota käyttöön vain tasakokoinen keskiosa.
Kuumenna paistinpannulla voi-öljyseos (puolet öljyä, puolet voita), veitsen lappeella murskattu valkosipulinkynsi sekä timjamia. Kun rasva on vaalean ruskeaa eikä kupli enää, ruskista liha siinä kauttaaltaan.
Hiero rouhittua mustapippuria sekä timjamia fileen pintaan. Paina lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Laita liha uunivuokaan ja kypsennä, kunnes sen sisälämpö osoittaa 68 astetta. Ota liha uunista, ripottele pinnalle suolaa ja kääri folioon vetäytymään 30 minuutiksi. Lihan sisälämpö nousee vielä hieman tässä vaiheessa. Leikkaa liha viipaleiksi juuri ennen tarjoilua.
120°C kunnes sisälämpö on 68 astetta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!