Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Ruiskupposet katkarapu-tuorejuustotäytteellä



Meille oli tulossa vieraita ja mies toivoi kahvipöytään ruiskupposia samalla täytteellä, mitä olin tehnyt joskus aiemmin. Tallessa oli vain perusohje, ei täytteiden enkä muistanut kuin osan aineista, mitä olin silloin laittanut. Onneksi päätin tehdä ruiskupposia kahdella eri täytteellä; miehen toivomat eivät menneet ihan nappiin, mutta näistä katkarapu-tuorejuustotäytteisistä tuli oikein hyviä. Tämän täytteen ohjeen laitankin nyt heti talteen, ettei pääse unohtumaan. Sitä miehen toivomaa täytettä pitää vielä joskus yrittää uudestaan.

Ruiskupposet katkarapu-tuorejuustotäytteellä
(12 kpl)

pohja:
1 dl vettä
2,5 dl ruisjauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl öljyä

täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl tilliä
2-3 tl piparjuuritahnaa
1 dl katkarapuja

Sekoita pohjataikinan aineet keskenään. Jaa taikina 12 osaan ja painele muffinssivuokiin kupeiksi.

Silppua tilli hienoksi. Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita juusto tillisilppu sekä piparjuuritahna keskenään.

Levitä täyte taikinakuppeihin ja asettele katkaravut päälle.

250°C n. 10 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...