Meille oli tulossa vieraita ja mies toivoi kahvipöytään ruiskupposia samalla täytteellä, mitä olin tehnyt joskus aiemmin. Tallessa oli vain perusohje, ei täytteiden enkä muistanut kuin osan aineista, mitä olin silloin laittanut. Onneksi päätin tehdä ruiskupposia kahdella eri täytteellä; miehen toivomat eivät menneet ihan nappiin, mutta näistä katkarapu-tuorejuustotäytteisistä tuli oikein hyviä. Tämän täytteen ohjeen laitankin nyt heti talteen, ettei pääse unohtumaan. Sitä miehen toivomaa täytettä pitää vielä joskus yrittää uudestaan.
Ruiskupposet katkarapu-tuorejuustotäytteellä
(12 kpl)
pohja:
1 dl vettä
2,5 dl ruisjauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl öljyä
täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl tilliä
2-3 tl piparjuuritahnaa
1 dl katkarapuja
Sekoita pohjataikinan aineet keskenään. Jaa taikina 12 osaan ja painele muffinssivuokiin kupeiksi.
Silppua tilli hienoksi. Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita juusto tillisilppu sekä piparjuuritahna keskenään.
Levitä täyte taikinakuppeihin ja asettele katkaravut päälle.
250°C n. 10 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!