Pashamassasta voi vaihtelun vuoksi tehdä myös jäädykettä. Pääsiäisen kiireet helpottuvat, kun jälkiruoan valmistaa hyvissä ajoin pakastimeen odottamaan.
Pashajäädyke
100 g kuivattuja hedelmiä (esim. aprikoosia)
1 dl mantelirouhetta
2 dl kermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 rkl sitruunamehua
0,5 tl raastettua sitruunankuorta
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Hienonna hedelmät. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä kaikki aineet keskenään. Jaa seos kelmulla vuorattuun pashamuottiin. Anna jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään. Pashan voi jäädyttää myös esim. silikonisissa muffinssivuoissa, jotka kannattaa huuhdella kylmällä vedellä ennen täyttöä.
Ota pashajäädyke jääkaappiin noin tunti ennen tarjoilua. Kumoa jäädyke vadille ja anna pehmentyä vielä hetki huoneenlämmössä ennen syömistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!