Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

tiistai 23. huhtikuuta 2013

Tuulihatturulla lohitäytteellä



Pirkka-lehdestä löysin tämän aivan ihanalta kuulostavan ohjeen. Eikä pelkästään kuulostanut vaan myös maistui todella herkulliselle. Tätä teen varmasti toistekin.

Alkuperäisessä ohjeessa tuulihattulevyä neuvottiin paistamaan uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, mutta itselläni se meinasi kärähtää jo reilussa viidessätoista minuutissa. Laitoin siksi tähän paistoajaksi noin 15 minuuttia. Kannattaa varmuuden vuoksi kurkkia uunin luukkua ahkerasti, ettei tule ikävää yllätystä.

Tuulihatturulla lohitäytteellä

taikina:
125 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
0,5 tl leivinjauhetta
3 munaa

täyte:
150 g kylmäsavulohta
1 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl hienonnettua tilliä
0,5 dl hienonnettua ruohosipulia
suolaa
mustapippuria

Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot sähkövatkaimella vatkaten. Lisää vesi ja kuumenna seosta koko ajan vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoilta. (Kärsivällisyyttä, kyllä se sieltä irtoaa, kestää vain jonkin aikaa.)

Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää leivinjauhe. Anna seoksen jäähtyä hieman ja vatkaa lopuksi munat yksitellen joukkoon.

Levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

225°C  n. 15 min.

Jäähdytä tuulihattulevy.

Hienonna lohi ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Levitä täyte tasaisesti tuulihattulevyn päälle.

Kääri levy rullalle ja laita rulla jääkaappiin vetäytymään. Viipaloi sopiviksi annospaloiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...