Tässä kuitenkin vielä chili-suklaamuffinssien toinen versio. Ensimmäinen, Me-lehdestä löytynyt, ei ollut ihan sitä mitä hain, joten tähän lisäsin yhden chilipalon. Toisenkin voisi hyvin silputa mukaan, sen verran miedosti chili tässäkin vielä maistui.
Chili-suklaamuffinssit
1,5 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl chiliä
100 g tummaa suklaata
1-2 chilipalkoa
1 dl rypisöljyä
1 dl kahvia
1 dl maitoa
Keitä kahvi ja anna jäähtyä. Rouhi suklaa. Pese chilipalot ja poista siemenet. Silppua chilit.
Vaahdota sokeri ja munat. Siivilöi keskenään sekoitetut kuiva-aineet sokeri-munavaahtoon, lisää myös muut aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa muffinssivuokiin.
200° n. 15 min.
Muffinssit saavat jäädä pehmeän kosteiksi sisältä.
Aah, ihanan tahmean näköinen sisus. :)
VastaaPoistaEhdottomasti kannattaa jättää sisus hieman kosteaksi. Ensimmäisen erän paistoin aivan liian kypsiksi. Nämä mehevät hävisivät lautaselta paljon nopeammin kuin kypsemmät sisarensa.
VastaaPoista