Ohjeessa oli käytetty tölkkitomaatteja, mutta mulla oli "vain" tuoreita. En tiedä kuinka monta tomaattia tölkissä on, ihan arviosta heitin 5 ja se vaikutti olevan jokseenkin sopiva määrä.
Brasilialainen katkarapupata
marinadi:
suolaa
mustapippuria
3 valkosipulinkynttä
0,5 dl sitruunamehua
noin 400 g katkarapuja (pakaste)
4-5 tomaattia
1 sipuli
1 paprika
0,5 tl cayennea
suolaa
2 dl kookosmaitoa
0,5 dl tuoretta korianteria
Sekoita marinadin aineet keskenään ja lisää sulatetut, valutetut katkaravut joukkoon. Anna marinoitua noin 20 minuuttia.
Kalttaa tomaatit ja soseuta ne sauvasekoittimella. Silppua korianteri. Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pehmeiksi pienessä öljytilkassa. Lisää cayenne, ripaus suolaa, hieman silputtua korianteria sekä soseutetut tomaatit. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia. Kaada sekaan kookosmaito ja anna kiehua vielä hetki. Lisää lopuksi katkaravut sekä korianterisilppu ja kuumenna.
Nauti sellaisenaan, patongin ja salaatin tai riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!