Paholaisen hillo
(1-1,5 l tomaattien mehuisuudesta riippuen)
800 g tomaatteja tai (800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa)
400 g punaisia paprikoita
4–6 punaista chiliä
6–8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
(ripaus cayennea)
0,5 dl etikkaa
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne noin 30 sekunniksi kiehuvaan veteen. Nosta tomaatit reikäkauhalla kylmään veteen jäähtymään. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Pane tomaattilohkot paistokasariin. (Tai kaada säilötyt tomaatit liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan.)
Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia.
Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita puhtaisiin kuumennettuihin lasipurkkeihin (ks. ohje). Anna jäähtyä ja siirrä sen jälkeen jääkaappiin jähmettymään. Säilyy hyvin jääkaapissa.
Tarjoa mm. grillattujen ruokien ja juustojen lisukkeena, sopii hyvin myös monien kastikkeiden sekä ruokien mausteeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!