Kala laitetaan ohjeen mukaan hämmentävän aikaisin pataan ja ihan muhjuksihan se menikin, mutta kaiken kaikkiaan tosi miellyttävä makuelämys. Tätä meillä syödään toistekin.
Sitruunainen kalapata
0,5 dl oliiviöljyä
1 purjo
1 tl kurkumaa
2 dl valkoviiniä
1 dl vettä
600 g kuhaa
2 sitruunan mehu
2 tl sitruunan kuorta
1-2 tl suolaa
150 g sokeriherneen palkoja
2 dl vihreitä kivettömiä oliiveja
katkarapuja
Halkaise, pese ja viipaloi purjo. Kuumenna öljy padassa, lisää kurkuma ja kuullota hetki. Lisää purjoviipaleet ja jatka kuullottamista muutama minuutti. Lisää neste, paloiteltu kala, sitruunamehu, pestyn sitruunan raastettu kuori sekä suola. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia.
Pese ja paloittele sokeriherneenpalot ja lisää oliivien kanssa pataan. Jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia. Lisää sulatetut, valutetut katkaravut ja kuumenna. Tarjoile riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!