Paistoin muutaman paksumman letun ja pari ohuempaa. Ohuissa oli se huono puoli, että olin jättänyt kalapalat sen verran suuriksi, että ne tahtoivat hieman kärähtää ennen kuin taikina kypsyi. Eli ohuita lettuja tehdessä, täytyy muistaa pilkkoa ainekset riittävän pieniksi. Ohuet kyllä paistuivat huomattavasti nopeammin, kuin paksut, jotka vaativat yllättävän pitkän kypsymisajan.
Jostain syystä odotin letun maistuvan munakkaalle - ehkä ulkonäöstä johtuen. Sitähän se ei maultaan tietysti ollut, joten ensin tuli hienoinen pettymys. Mutta alun hämmennyksen jälkeen tulin siihen tulokseen, että kyllä näitä voi tehdä toistekin. Paljon riippuu tietysti siitä, mitä taikinan sekaan heittää ja miten sen maustaa. Tällä kertaa olin käyttänyt mausteita liian säästeliäästi, mutta hyvin upposivat siitä huolimatta.
Rukiiset letut
lettutaikina:
2 munaa
5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
suolaa
pippuria
2 rkl öljyä
Lisäksi esim.
kalaa/lihaa/kasviksia
mausteita maun mukaan
Sekoita lettutaikinan aineet keskenään ja anna turvota noin 15 minuuttia. Lisää ruokaisuutta sekoittamalla taikinan joukkoon kalaa/lihaa ja/tai kasviksia. Mausta. Paista letut pannulla molemmilta puolilta kypsiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!