Hedelmäpiiraat
12 kpl
taikina:
75 g voita
0,75 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(1 tl vaniljasokeria)
hedelmiä
kiille:
1,5 dl vettä
0,75 dl hyytelösokeria
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa muna voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhotetuin sormin muffinssivuokien pohjille ja reunoille.
175°C n. 20 min.
Anna piiraiden jäähtyä, ennen kuin otat ne vuoista. Asettele hedelmiä päälle.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä 2-4 minuuttia. Levitä lusikalla hedelmien päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!