Näiden herkullisten sinihomejuustotäytteisten piparikiekkojen ohje on vanhasta Pirkka-lehdestä. Yksinkertaisia ja valtavan hyviä! Kätevää myös, kun säilyvät hyvin pakastimessa, joten ne voi valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen. Suuri vaara vaan on, että katoavat pakastimesta parempiin suihin ennen kuin ehtivät tarjolle...
Olen toistaiseksi tehnyt vain valmiista pakastealtaan piparkakkutaikinasta enkä uskalla lähteä arvioimaan itse tehdyn taikinan ja sinihomejuuston suhdetta. Mutta ainahan ylimääräisestä taikinasta voi tehdä piparkakkuja.
Minä olen tehnyt näitä vain joulunaikaan, mutta mikä estää tekemästä vaikka ympäri vuoden.
Sinihomejuustoiset piparikiekot
1 pkt (500 g) valmista piparkakkutaikinaa tai itse tehtyä
n. 200 g sinihomejuustoa
Kauli piparkakkutaikina noin 2 millin paksuiseksi levyksi. Harjaa ylimääräiset jauhot pois ja murustele tai raasta sinihomejuusto levyn päälle mahdollisimman tasaisesti. Kääri taikina pitkältä sivulta rullaksi ja harjaa ylimääräiset jauhot pois.
Leikkaa rulla terävällä veitsellä noin kuuden millin viipaleiksi ja aseta ne leivinpaperin päälle pellille. Muotoile kiekot pyöreiksi.
175°C noin 8 min.
Jäähdytä ritilän päällä. Säilytä piparikiekot pakastettuina ja ota esille vain kerralla käytettävä määrä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!