Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 2. syyskuuta 2011

Louhisaaren juoma

eli mustaherukanlehtisima. Tästä löytyy netistä useita hieman toisistaan poikkeavia versioita. Joissain ohjeissa sitruuna laitetaan viipaloituna yhtäaikaa mustaherukanlehtien kanssa ämpäriin, minä laitoin ensin vain sitruunankuoret ja puristin mehut joukkoon vasta juuri ennen pullotusta.



Louhisaaren juoma

5 l mustaherukanlehtiä
6 l vettä
5 dl sokeria
2 sitruunaa
kuivatun herneen kokoinen nokare hiivaa

Huuhtele mustaherukanlehdet ja laita ämpäriin. Kaada kiehuva vesi päälle. Anna jäähtyä. Lisää sokeri ja sitruunankuoret sekä herneen kokoinen nokare hiivaa haaleaan liemeen. Anna käydä huoneenlämmössä vuorokausi.

Siivilöi harsokankaan läpi, mausta sitruunan mehulla ja pullota. Säilytä viileässä. Juoma on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...