Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

maanantai 12. syyskuuta 2011

Kasvisborssikeitto

Yhteishyvän ruokamaailma-lehdestä löytyi kasvisborssin ohje. Ohjeessa kehotettiin laittamaan tarjolle pehmeää aurajuustoa keiton kanssa, mutta mun mielestä smetana on ainoa oikea borssikeiton kaveri. Keitto oli kyllä hyvää, ehkä joskus uskaltaudun kokeilemaan sitä myös aurajuuston kanssa...



Kasvisborssikeitto

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 punajuurta
2 porkkanaa
keräkaalia (puolikas pienestä tai neljäsosa isosta)
1 l kasvislientä
2 rkl balsamietikkaa
1 maustekurkku
mustapippuria
suolaa
rakuunaa

smetanaa

Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta punajuuret sekä porkkanat karkeaksi raasteeksi. Suikaloi kaali.

Kiehauta kasvisliemi kattilassa ja lisää pienityt kasvikset sekä balsamietikka. Keitä kannen alla puolisen tuntia, kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää kuutioitu maustekurkku sekä mausteet. Tarjoile smetanan kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...