Keitin eilen pakastimesta löytyneistä raparperin paloista sekä omenista mehua enkä halunnut heittää raparperi-omenamössöä kompostoriin. Sille täytyi siis keksiä käyttöä, joten kokeilin miten se uppoaisi riisivanukkaaseen. Hyvin upposi!
Uunissa käyttäminen ei ole välttämätöntä, etenkään jos syö kylmänä.
Riisivanukas tähteistä
0,5 dl puuroriisiä
0,5 dl vettä
7 dl maitoa
(ripaus suolaa)
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
1 dl kermaa
marja- tms. survosta
Lisää riisi kiehuvaan veteen. Keitä kunnes vesi lähes imeytynyt riisiin. Lisää maito. Keitä löysäksi puuroksi. Lisää marja- tms. survos, sokerit ja kermaan vatkattu muna. Kaada uuninkestäviin annoskulhoihin ja aseta ne vuokaan vesihauteeseen.
200°C noin 20 min.
Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!