Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

torstai 22. huhtikuuta 2010

Juustokakku

Kolmas hyytelösokeri Multi -kokeiluni. Toinen meni siinä mielessä pieleen, että unohdin ottaa sokerimäärät ylös... Kakku itsessään onnistui niin hyvin, että loppui nopeasti, joten sokerimäärät olivat siinäkin kohdallaan.

Tämän kolmannen kakun tein Ø 20 cm vuokaan - ei hyvä. Määrät olivat aivan liian suuret; osan täytteestä jouduin heittämään pois eikä kiilteelle jäänyt siltikään kuin hyvin vaatimaton tila. Ø 25 cm vuoka olisi ollut sopiva.



Juustokakku
(ohje Ø 25 cm vuoalle)

pohja:
2 munaa
0,75 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa
0,5 tl leivinjauhetta

täyte:
0,5 dl vettä
1,5 dl hyytelösokeri Multia
400 g maustamatonta tuorejuustoa
3 tl vaniljasokeria
3 dl kermaa
2-3 rkl sitruunamehua

kiille:
säilykepersikkaa, -mangoa tms.
1 dl hyytelösokeri Multia

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita muut kuivat aineet ja siivilöi ne varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

200°C  n. 10 min.

Vatkaa vaniljasokerilla maustettu kerma vaahdoksi. Sekoita hyytelösokeri ja vesi. Kiehauta ja keitä puolisen minuuttia. Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada kypsän pohjan päälle. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.

Soseuta hedelmät (osan voi jättää koristeluun). Kaada purkin liemi kattilaan, lisää hyytelösokeri, kiehauta ja keitä noin puoli minuuttia. Sekoita hedelmäsoseeseen ja kaada täytteen päälle. Anna hetken jähmettyä ja koristele. Laita jääkaappiin hyytymään noin tunniksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...