Tämän kolmannen kakun tein Ø 20 cm vuokaan - ei hyvä. Määrät olivat aivan liian suuret; osan täytteestä jouduin heittämään pois eikä kiilteelle jäänyt siltikään kuin hyvin vaatimaton tila. Ø 25 cm vuoka olisi ollut sopiva.
Juustokakku
(ohje Ø 25 cm vuoalle)
pohja:
2 munaa
0,75 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa
0,5 tl leivinjauhetta
täyte:
0,5 dl vettä
1,5 dl hyytelösokeri Multia
400 g maustamatonta tuorejuustoa
3 tl vaniljasokeria
3 dl kermaa
2-3 rkl sitruunamehua
kiille:
säilykepersikkaa, -mangoa tms.
1 dl hyytelösokeri Multia
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita muut kuivat aineet ja siivilöi ne varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.
200°C n. 10 min.
Vatkaa vaniljasokerilla maustettu kerma vaahdoksi. Sekoita hyytelösokeri ja vesi. Kiehauta ja keitä puolisen minuuttia. Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada kypsän pohjan päälle. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.
Soseuta hedelmät (osan voi jättää koristeluun). Kaada purkin liemi kattilaan, lisää hyytelösokeri, kiehauta ja keitä noin puoli minuuttia. Sekoita hedelmäsoseeseen ja kaada täytteen päälle. Anna hetken jähmettyä ja koristele. Laita jääkaappiin hyytymään noin tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!