Tästä pääsiäisaterian päätteeksi tarjotusta kakusta tuli äklömakea (tiedä sitten kuinka paljon asiaan vaikutti jo valmiiksi ääriään myöten täynnä oleva vatsa?). Ohjeen laitan kuitenkin talteen, vaikka täyte vaatiikin ehdottomasti vielä säätöä - eihän sitä koskaan tiedä, milloin makeanhimo iskee... Vuoka voisi seuraavalla kerralla olla pienempi (Ø 25 → 20) ja täytteestä jättää puolet juustosta sekä kermasta ja ainakin puolet suklaasta pois.
Suklainen minttujuustokakku
pohja
2 munaa
0,75 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoa
0,25 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
täyte
1 dl vahvaa kahvia
1 dl Multi-hyytelösokeria
200 g tummaa suklaata
200 g minttusuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi keskenään sekoitetut muut kuivat aineet varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.
200°C n. 10 min.
Sekoita Multi-hyytelösokeri ja kahvi, kiehauta ja keitä noin puoli minuttia. Paloittele suklaa sulamaan kuumaan kahvi-sokeriseokseen. Vaahdota vaniljasokerilla maustettu kerma. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Kaada kypsän pohjan päälle vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!