Mehevä marjapiirakka
(pellillinen)
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
reilu 2 dl öljyä tai 250 g sulatettua margariinia
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Sekoita kaikki aineet keskenään ja jaa taikina kahteen osaan. Lisää pohjaksi tulevaan puolikkaaseen:
2 dl piimää
1 muna
täyte:
2 prk rahkaa tai kermaviiliä
1,5 dl sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
(sitruunan mehu)
Laita pellille järjestyksessä: pohja, täyte, marjat/hedelmät tms. ja murustele loput taikinasta päälle.
200°C noin 25 min.
Toimii myös omenahillolla loistavasti laittamalla omenahillon ennen rahkatäytettä
VastaaPoistaHyvä idea, kiitos! Tein äskettäin karviaismarjahilloa, taidankin kokeilla miten toimii sen kanssa.
PoistaLoistava ohje! Tein juuri Teeman kahteen suorakaiteen malliseen tarjoiluvatiin (24x32cm) puolikkaasta taikinasta mustikkaversion, toisesta puolikkaasta omenoilla. Teinitytär kommentoi, että on pasrasta piirakkaa, mitä hän on koskaan maistanut - ja huomiseksi on kahvipöytään kahta eri syyspiirakkaa...! Iso kiitos!
VastaaPoistaKiva kuulla, että maistui. Toivottavasti vieraatkin tykkäsivät.
Poista