Raparperi-rahkapalat
pohja:
175 g voita
1,5 dl sokeria
1 munankeltuainen
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
500 g raparperia
tilkka vettä
1 dl sokeria
täyte:
500 g rahkaa
200 g kermaviiliä
3 kananmunaa
1 munanvalkuainen
1 rkl vanilliinisokeria
2 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
2 rkl sitruunamehua
0,5 dl raperperimehua
Puhdista raparperit ja pilko ne kattilaan. Lisää tilkkanen vettä ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi, katkaise levystä virta ja jätä raparperipalat hautumaan kannella peitettynä noin 15 minuutiksi.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuainen sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahtoon.
Ota taikinasta erilleen 1/3 ja sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan tilkka vettä. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun uunivuoan (20 x 30 cm) pohjalle.
Nostele pehmenneet raparperipalat piirakkapohjan päälle. Säästä liemi täytteeseen.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada vuokaan raparperipalojen päälle. Murustele erilleen otettu taikina täytteen päälle.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Paloittele jäähtyneenä.
Hih tää on kieltämättä aivan ihana piirakka, oon samaa mieltä ;> Kiva että löytyi mieleinen ohje! Ja kiitos paljon kun jätit kommenttia kun olit kokeillut :-) Mä kans tykkään tästä ohjeesta just senkin takia, että tähän tulee niin paljon raparperia. Raparperi on mun suurta herkkuani<3 !
VastaaPoistaEi muutaku mukavaa kesää! : ) Niin ja ps. linkitin blogisi, onhan se ok? Täältä löytyikin meinaan niin kiva blogi, että olis kiva löytää tänne toistekki käymään? :>
Linkittäminen on ok, totta kai! Hauskaa kesää!
VastaaPoistaIhanan paksu täyte, tuota on kokeiltava!
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, se on oikeasti hyvää!
VastaaPoista