Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

torstai 9. kesäkuuta 2011

Raparperi-rahkapalat

Raparperia pukkaa nyt siihen malliin, että kaikkia mahdollisia raparperiohjeita täytyy kokeilla. Kanelitytön kakkuparatiisi -blogista löysin herkullisen raparperi-rahkapalojen ohjeen. Ohje on alunperin Sirpa Talkan kirjasta "Tee hyvä kakku". Sitruunamehun tilalle laitoin limemehua, kun sitruunaa ei ollut. Muuten menin ohjeen mukaan ja hyvää tuli! Siispä ohje talteen.



Raparperi-rahkapalat

pohja:
175 g voita
1,5 dl sokeria
1 munankeltuainen
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä

500 g raparperia
tilkka vettä
1 dl sokeria

täyte:
500 g rahkaa
200 g kermaviiliä
3 kananmunaa
1 munanvalkuainen
1 rkl vanilliinisokeria
2 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
2 rkl sitruunamehua
0,5 dl raperperimehua

Puhdista raparperit ja pilko ne kattilaan. Lisää tilkkanen vettä ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi, katkaise levystä virta ja jätä raparperipalat hautumaan kannella peitettynä noin 15 minuutiksi.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuainen sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahtoon.

Ota taikinasta erilleen 1/3 ja sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan tilkka vettä. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun uunivuoan (20 x 30 cm) pohjalle.

Nostele pehmenneet raparperipalat piirakkapohjan päälle. Säästä liemi täytteeseen.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada vuokaan raparperipalojen päälle. Murustele erilleen otettu taikina täytteen päälle.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Paloittele jäähtyneenä.


4 kommenttia:

  1. Hih tää on kieltämättä aivan ihana piirakka, oon samaa mieltä ;> Kiva että löytyi mieleinen ohje! Ja kiitos paljon kun jätit kommenttia kun olit kokeillut :-) Mä kans tykkään tästä ohjeesta just senkin takia, että tähän tulee niin paljon raparperia. Raparperi on mun suurta herkkuani<3 !

    Ei muutaku mukavaa kesää! : ) Niin ja ps. linkitin blogisi, onhan se ok? Täältä löytyikin meinaan niin kiva blogi, että olis kiva löytää tänne toistekki käymään? :>

    VastaaPoista
  2. Linkittäminen on ok, totta kai! Hauskaa kesää!

    VastaaPoista
  3. Ihanan paksu täyte, tuota on kokeiltava!

    VastaaPoista
  4. Kannattaa kokeilla, se on oikeasti hyvää!

    VastaaPoista

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...