Rieska
8 dl vettä
1,5 tl suolaa
1 ps kuivahiivaa (tai puolikas tuoretta)
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
2 dl karkeita ruisjauhoja (tai kaura-/vehnäleseitä 1 dl)
12-13 dl vehnäjauhoja
Alusta ja anna kohota. Vaivaa ilmat pois ja tee kaksi pitkulaista leipää (mahtuvat samalle pellille).
225°C noin 40 min.
Kokeilin kertaalleen laittamalla desin kauraleseitä ruisjauhojen lisäksi, mutta taikinasta tuli liian jauhoista eikä lopputulos ollut yhtä hyvä kuin löysemmällä taikinalla. En ole vielä kokeillut korvata ruisjauhoja leseillä, joten en tiedä millaista siitä tulee.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!