Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Rieska

Sain miehen kummitädiltä aivan fantastisen hyvän rieskan ohjeen.



Rieska

8 dl vettä
1,5 tl suolaa
1 ps kuivahiivaa (tai puolikas tuoretta)
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
2 dl karkeita ruisjauhoja (tai kaura-/vehnäleseitä 1 dl)
12-13 dl vehnäjauhoja

Alusta ja anna kohota. Vaivaa ilmat pois ja tee kaksi pitkulaista leipää (mahtuvat samalle pellille).

225°C noin 40 min.

Kokeilin kertaalleen laittamalla desin kauraleseitä ruisjauhojen lisäksi, mutta taikinasta tuli liian jauhoista eikä lopputulos ollut yhtä hyvä kuin löysemmällä taikinalla. En ole vielä kokeillut korvata ruisjauhoja leseillä, joten en tiedä millaista siitä tulee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...