Linssi-pinaattikeitto
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1,2 l kasvislientä
2 dl vihreitä linssejä
250 g pinaattia
chilipalko
suolaa
mustapippuria
2 dl kermaa
kurpitsansiemeniä
Kuullota sipuleita hetki öljyssä, kaada sekaan kasvisliemi ja kiehauta. Lisää huuhdotut linssit. Anna kiehua parikymmentä minuuttia. Lisää huuhdottu pinaatti sekä huuhdottu ja pienitty chilipalko. Anna kiehua vielä sen aikaa, että pinaatit sekä linssit ovat pehmenneet. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Lisää mausteet ja kerma. Kuumenna keitto. Ripottele valmiiden annosten päälle kurpitsansiemeniä.
Voi jummijammi, mulla ei ole käynyt mielessäkään, että voisin laittaa linssien sekaan pinaattia.
VastaaPoistaKiitän vinkistä! :)
Ole hyvä vaan! :-) Jotain hyvää sentään seurasi siitä, että parsakaali oli päässyt homehtumaan ja alkuperäiset suunnitelmat menevät uusiksi. Pikku pakosta tuli sävellettyä jotain, mitä ei ehkä muuten olisi tullut ikinä kokeiltua.
VastaaPoista