Ensimmäisellä kerralla sipulit jäivät laittamatta, toisella käytin vain vihreitä linssejä ja heitin kaikki aineet kerralla kattilaan. Parhaaseen lopputulokseen pääsin, kun kuullotin ensin mausteita ja sipuleita öljyssä ja lisäsin loput aineet vasta sen jälkeen.
Me söimme linssimuhennosta pääateriana leivän kanssa. Jos laittaa hieman enemmän vettä, niin sopinee hyvin myös esimerkiksi riisin kanssa.
Linssejä on tähän käytetty 2 dl vihreitä, 0,5 dl mustia ja 1,5 dl punaisia.
Linssimuhennos
4 dl linssejä
8 dl vettä
kurkumaa
juustokuminaa
inkivääriä
chiliä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
pätkä purjoa
suolaa
Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulinkynnet, huuhtele ja viipaloi pätkä purjoa. Huuhtele linssit. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, lisää muut mausteet paitsi suola ja pyöräyttele hetken. Älä polta! Lisää silputut sipulit ja purjo. Kuullota, kunnes sipuli pehmenee hieman. Lisää vesi sekä huuhdotut linssit (kypsymisjärjestyksessä mikäli käytät erilaisia linssejä, katso keittoaika pakettien/pussien kyljistä) sekä suola. Anna hautua kunnes linssit kypsyvät. Lisäile vettä tarvittaessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!