Raparperi on tässä saanut kaverikseen pari desiä pakastimesta löytyneitä punaherukoita.
Rukiinen raparperi-jogurttipiirakka
(pellillinen)
2,5 dl öljyä
4 dl sokeria
4 dl ruisleseitä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 dl piimää
2 muna
täyte:
5 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
0,5-1 dl sokeria
2 muna
2 tl vaniljasokeria
raparperipaloja (ja/tai muita marjoja)
Sekoita kuivat aineet öljyyn. Ota seoksesta noin puolet eri kulhoon. Sekoita jäljelle jääneeseen osaan piimä sekä munat ja levitä taikina piirakkavuokaan. Sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä täyte taikinapohjan päälle vuokaan ja levitä raparperipalat täytteen päälle. Ripottele erilleen otettu muruseos pinnalle.
200°C n. 35 min.
Voita sen olla pitää leivonnassa. Öljy käytetään kohtuudella tietyssä leivonnassa.
VastaaPoista