Juotava raparperikeitto on kuulunut isännän kesään jo kauan ennen kuin tapasimme. Itse olen ollut enemmän kiisseli-ihmisiä, joten keitoksesta on tahtonut tulla aina hieman liian paksua miehen makuun. Tällä ohjeella onnistuin.
Raparperikeitto
400 g raparperipaloja
1 l vettä
1 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja + n. 1 dl vettä
Pilko huuhdellut (ja tarvittaessa kuoritut) raparperit paloiksi ja laita kattilaan. Lisää vesi sekä sokeri ja keitä, kunnes raparperi pehmenee ja hajoaa juotavaksi. Vispilän avulla voi nopeuttaa hajoamisprosessia.
Sekoita perunajauhot pieneen määrään vettä ja kaada seos tasaisena nauhana raparperikeittoon samalla koko ajan vispilällä sekoittaen. Kuumenna kunnes keitto pulpahtaa. Älä keitä.
Kaada kannuun, jäähdytä ja siirrä jääkaappiin. Tarjoile kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!