Raikas ja hedelmäinen alkupalasalaatti. Maku vain parani, kun sai tekeytyä jääkaapissa riittävän pitkään, joten voi tehdä jo edellisenä päivänä.
Hedelmäinen waldorfinsalaatti
5-6 lehtisellerin vartta
2 omenaa
1 tlk (227 g) ananasrenkaita tai - paloja
1,5 dl siemenettömiä viinirypäleitä halkaistuina
70 g saksanpähkinöitä
kastike:
1 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä
2 tl sinappia
suolaa
mustapippuria
tarjolle:
salaatinlehtiä
viinirypäleitä
saksanpähkinöitä
Huuhdo lehtisellerin varret ja leikkaaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja kuutioi omenat. Valuta ananasrenkaat ja paloittele ne. Halkaise viinirypäleet (poista siemenet, mikäli niitä on). Rouhi pähkinät, säästä muutama koristeeksi.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
Säästä muutama pähkinä ja viinirypäle koristeeksi, laita loput salaattiaineet kulhoon. Kaada kastike päälle ja sekoita kevyesti. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Levitä salaatinlehtiä tarjoiluvadille ja nosta salaatti päälle. Koristele pähkinöillä ja viinirypäleillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!