Raparperirahka
raparperihilloke:
400 g raparperipaloja
0,75 dl sokeria
1 kanelitanko
2 dl kermaa
1 prk (200 g) rahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
raparperisiirappi:
raparperihillokkeen liemi
0,5 dl sokeria
Laita (kuoritut ja) pilkotut raparperit, sokeri sekä kanelitanko kattilaan. Kiehauta ja keitä noin viisi minuuttia. Siirrä liedeltä ja jätä hautumaan kannen alle niin että raparperipalat pehmenevät.
Vaahdota kerma. Lisää rahka sekä sokerit ja sekoita. Nostele pehmenneet, jäähtyneet raparperipalat liemestä kerma-rahkavaahtoon (säästä liemi raparperisiirappiin) ja sekoita hieman.
Lisää raparperien liemeen sokeri ja keitä, kunnes seos alkaa saeta (sakenee lisää jäähtyessään). Anna jäähtyä. Jos siirapista tulee liian paksua, lisää hieman vettä ja kiehauta uudestaan.
Tarjoa raparperirahka raparperisiirapin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!