Tällä kertaa tein hieman runsaamman kastikkeen ja lisäsin siihen valkoviiniä. Nyt onnistui huomattavasti paremmin (vaikka maa-artisokat jäivätkin hieman raaoiksi, kannattaa siis varmistaa kypsyys eikä luottaa siihen, että kypsyvät nopeasti).
Tofu-maa-artisokkagratiini
1 kg maa-artisokkia
vettä
suolaa
loraus oljyä
1 sipuli
270 g kylmäsavutofua
kastike:
2 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl maa-artisokkien keitinlientä
1 dl valkoviiniä
mustapippuria
suolaa
timjamia
1 dl juustoraastetta
Pese, kuori ja kuutioi maa-artisokat. Keitä lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (noin 5 minuuttia). Valuta lävikössä, ota keitinlientä talteen kastiketta varten.
Kuutioi tofu ja silppua sipuli. Kuumenna tilkka öljyä pannulla, lisää sipulisilppu sekä tofupalat. Paista, kunnes sipuli pehmenee ja tofu saa hieman väriä.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää jauhot. Kiehauta hetken, mutta älä ruskista. Lisää talteen otettu maa-artisokkien keitinliemi sekä valkoviini. Hauduta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää mausteet ja juustoraaste.
Levitä maa-artisokat sekä tofukuutiot vuokaan ja kaada kastike päälle.
Kuorruta 250 asteisessa uunissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!