Olen nyt muutaman kerran keittänyt toffeeta kondensoidusta maidosta Kinuskikissan sivuilta löytyneen ohjeen avulla. Täytyy laittaa ohje tänne talteen, ettei joka kerta tarvitse etsiä. (Isäntä kyllä ilmoitti, ettei tarvitse enää tehdä, on kuulemma liian makeaa... mutta mulle kelpaa kyllä - ehkä vähän liiankin hyvin.)
Kuumenna vesi riittävän isossa kattilassa kiehuvaksi. Laita maitotölkit veteen ja anna kiehua 3 tuntia. Tarkkaile kiehumista ja lisää tarvittaessa vettä niin, että tölkit ovat kaiken aikaa upoksissa.
Purkkien etiketit kannattaa poistaa heti, kun ne ovat irronneet kiehuvaan veteen. Tämä vähentää liiman tarttumista kattilan reunoihin.
Kun tölkit ovat kiehuneet kolme tuntia, kaada kuuma vesi pois ja jäähdytä tölkit laittamalla ne kylmään veteen.
Kattilan reunaan jäävän liimareunuksen saa helposti pois kastamalla talouspaperipalan ruokaöljyyn ja pyyhkimällä liimajämät sillä. Lopuksi normaali pesu tiskiaineella ja -harjalla.
Toffeen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen, sillä keitetty toffee säilyy jääkaapissa avaamattomassa purkissa yhtä kauan kuin purkin sisältö ilman keittämistäkin (tämän vinkin poimin Kinuskikissalle jätetyistä kommenteista). Kerralla voi siis hyvin keittää useamman purkin tuleviin tarpeisiin.
Valmista toffeeta voi vaikka lusikoida suoraan suuhunsa, mutta ehkä kuitenkin parempi, että miettii ennen purkin avaamista, mihin sitä aikoo käyttää (vaihtoehtoja →).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!