Kahvina kannattaa todellakin käyttää tummaa paahtoa. Itse käytän Löfbergs Lilan extra strongia (paahtoaste 5), mikä yhdistettynä konjakin hienostuneeseen aromiin... mmm, ihanaa.
French coffee -juustokakku
(Ø 20 vuoka)
pohja:
1 muna
0,5 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoa
0,25 tl leivinjauhetta
täyte:
1,5 dl tummapaahtoista kahvia
1 dl hyytelösokeri Multia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 tl vaniljasokeria
1,75 dl kermaa
2 rkl konjakkia
kiille:
1,5 dl tummapaahtoista kahvia
0,25 dl kermaa
1 dl hyytelösokeri Multia
1 rkl konjakkia
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita muut kuivat aineet ja siivilöi ne varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.
200°C n. 10 min.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita kahvi, ja hyytelösokeri Multi. Kiehauta ja keitä puolisen minuuttia. Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada kypsän pohjan päälle. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.
Sekoita kahvi, kerma, konjakki ja hyytelösokeri Multi. Kiehauta ja keitä noin puoli minuuttia. Anna jäähtyä hetken ja levitä kakun päälle. Nosta kakku jääkaappiin vielä muutamaksi tunniksi.
Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!