Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

torstai 22. maaliskuuta 2012

French coffee -juustokakku

Tämä on hyvää! Ja pitää tehdä salaa. Isäntä ei tykkää, kun käytän sen konjakkeja ruoanlaittoon tai leivontaan. Mutta oikeasti, kuinka paljon haittaa muutaman ruokalusikallisen rosvoaminen, kun herralta löytyy konjakkipulloja ainakin kolmea eri laatua kaapista? En ymmärrä.

Kahvina kannattaa todellakin käyttää tummaa paahtoa. Itse käytän Löfbergs Lilan extra strongia (paahtoaste 5), mikä yhdistettynä konjakin hienostuneeseen aromiin... mmm, ihanaa.



French coffee -juustokakku
(Ø 20 vuoka)

pohja:
1 muna
0,5 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoa
0,25 tl leivinjauhetta

täyte:
1,5 dl tummapaahtoista kahvia
1 dl hyytelösokeri Multia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 tl vaniljasokeria
1,75 dl kermaa
2 rkl konjakkia

kiille:
1,5 dl tummapaahtoista kahvia
0,25 dl kermaa
1 dl hyytelösokeri Multia
1 rkl konjakkia

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita muut kuivat aineet ja siivilöi ne varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

200°C n. 10 min.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita kahvi, ja hyytelösokeri Multi. Kiehauta ja keitä puolisen minuuttia. Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada kypsän pohjan päälle. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.

Sekoita kahvi, kerma, konjakki ja hyytelösokeri Multi. Kiehauta ja keitä noin puoli minuuttia. Anna jäähtyä hetken ja levitä kakun päälle. Nosta kakku jääkaappiin vielä muutamaksi tunniksi.

Koristele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...