Vadelma-toffeekakku
toffee:
2 tlk (á 397 g) kondensoitua maitoa
pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
päälle:
2- 3 dl vadelmia
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
Kuumenna vesi isossa kattilassa kiehuvaksi. Upota maitotölkit veteen ja anna kiehua 3 tuntia. Lisää vettä kiehumisen aikana niin, että tölkit ovat koko ajan veden peitossa. Kaada kuuma vesi kattilasta ja jäähdytä tölkit kylmässä vedessä. (lisätietoja kondensoidun maidon keittämisestä →)
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan (n. 24 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Levitä taikina jauhotetuilla sormilla kevyesti painellen vuoan pohjalle ja 3 cm matkalta reunoille.
Avaa maitotölkit ja lusikoi toffee pohjan päälle. Levitä tasaiseksi.
Sekoita vadelmiin perunajauhot ja sokeri. Kaada vuokaan toffeen päälle.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 25-35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun taikinareunat ovat saaneet sopivasti väriä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!