Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 2. maaliskuuta 2012

Vadelma-toffeekakku

Kinuskikissan sivuilta löytynyt karpalo-toffeekakku muuntui täällä koirankarvojen seassa vadelma-toffeekakuksi. Todella hyvää ja taltuttaa pahimmankin makeannälän hetkessä.



Vadelma-toffeekakku

toffee:
2 tlk (á 397 g) kondensoitua maitoa

pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

päälle:
2- 3 dl vadelmia
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria

Kuumenna vesi isossa kattilassa kiehuvaksi. Upota maitotölkit veteen ja anna kiehua 3 tuntia. Lisää vettä kiehumisen aikana niin, että tölkit ovat koko ajan veden peitossa. Kaada kuuma vesi kattilasta ja jäähdytä tölkit kylmässä vedessä. (lisätietoja kondensoidun maidon keittämisestä →)

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan (n. 24 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Levitä taikina jauhotetuilla sormilla kevyesti painellen vuoan pohjalle ja 3 cm matkalta reunoille.

Avaa maitotölkit ja lusikoi toffee pohjan päälle. Levitä tasaiseksi.

Sekoita vadelmiin perunajauhot ja sokeri. Kaada vuokaan toffeen päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 25-35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun taikinareunat ovat saaneet sopivasti väriä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...