Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 26. elokuuta 2011

Kirsikankivilikööri

Puutarha.netin keskustelupalstalta löytyi aivan mahtava käyttöidea normaalisti pois heitettäville kirsikankiville. Ohjeessa sanottiin, että murskattujen kirsikankivien annetaan muhia alkoholissa vähintään 4 kuukautta. Itse unohdin purkin lahjakkaasti kokonaiseksi vuodeksi kaapin päälle ja se ainakin oli mielettömän hyvää! Uusi purkillinen on laitettu tekeytymään tämän vuoden kirsikankivistä.

Ensimmäisellä kerralla murskasin kiviä huhmaressa ja mies joutui tulemaan hätiin, kun hermothan siinä meni kivien lennellessä ympäri keittiötä ja käsikin kipeytyi. Tällä kertaa kippasin kivet monitoimikoneeseen ja annoin koneen jyskyttää ne rikki. Huomattavasti helpompi ja nopeampi konsti.



Kirsikankivilikööri

2,5 dl murskattuja kirsikankiviä
4,5 dl kirkasta viinaa
n. 2 dl sokeria

Murskaa kirsikankivet ja laita tiiviskantiseen purkkiin yhdessä viinan kanssa. Anna tekeytyä vähintään 4 kuukautta silloin tällöin purkkia käännellen. Siivilöi kaksinkertaisen sideharson läpi, lisää sokeri ja pullota.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...