Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

tiistai 18. tammikuuta 2011

Lohivuoka

Anopin arkistosta löytyi kokeilemisen arvoinen lohiruokaresepti. Ohjeen mukaista mausteseosta en kaupasta löytänyt, mutta käyttämäni mausteet ovat luultavasti "jotain sinnepäin". Hyvin ainakin maistui! Hieman muokkasin ohjetta; vähensin kermaa, lyhensin paistoaikaa ja pienensin lämpötilaa, koska alkuperäisen ohjeen mukainen tunti ja 200 astetta oli aivan liikaa.



Lohivuoka

1 kg lohifilettä

marinadi
1 dl soijakastiketta
3 dl ketsuppia

kastike
1,5 dl kermaa
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
1 tl chilijauhetta
1 tl cayennepippuria
1 tl korianteria
1 tl kuminaa

Sekoita soijakastike ja ketsuppi. Laita kuutioitu lohifile marinadiin vähintään kolmeksi tunniksi.

Nostele lohipalat marinadista voideltuun, kannelliseen uunivuokaan. Lisää kermat ja mausteet.

175°C n. 45 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...