Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Paahdetut cashewpähkinät



Tein eilen illalla Yhteishyvän Ruokamaailma -lehdestä talteen otetun chilipähkinöiden ohjeen innoittamana paahdettuja cashewpähkinöitä. Tuplasin ohjeen chilimäärän, mutta ainakin meiltä löytyvä chilijauhe on niin mietoa, ettei se antanut juurikaan makua. Kelpo naposteltavia nämä kuitenkin olivat ja hävisivät hetkessä. Täytyy jossain vaiheessa taikoa ihan oikeasti chilille maistuvia pähkinöitä, mutta niitä odotellessa herkutellaan näillä hieman makeammilla ja miedommilla pähkinöillä.

Paahdetut cashewpähkinät

150 g cashewpähkinöitä
1 rkl siirappia
1 rkl öljyä
2 tl paprikajauhetta
2 tl chilijauhetta
ripaus suolaa

Sekoita siirappi, öljy sekä mausteet keskenään. Lisää pähkinät ja sekoita hyvin. Levitä pähkinät tasaisesti leivinpaperoidulle uunipellille ja ripottele halutessasi hieman lisää chilijauhetta päälle.

Paahda 150 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pähkinät saavat kauniin värin. Kääntele muutamaan otteeseen, että paahtuvat tasaisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...