Tein eilen illalla Yhteishyvän Ruokamaailma -lehdestä talteen otetun chilipähkinöiden ohjeen innoittamana paahdettuja cashewpähkinöitä. Tuplasin ohjeen chilimäärän, mutta ainakin meiltä löytyvä chilijauhe on niin mietoa, ettei se antanut juurikaan makua. Kelpo naposteltavia nämä kuitenkin olivat ja hävisivät hetkessä. Täytyy jossain vaiheessa taikoa ihan oikeasti chilille maistuvia pähkinöitä, mutta niitä odotellessa herkutellaan näillä hieman makeammilla ja miedommilla pähkinöillä.
Paahdetut cashewpähkinät
150 g cashewpähkinöitä
1 rkl siirappia
1 rkl öljyä
2 tl paprikajauhetta
2 tl chilijauhetta
ripaus suolaa
Sekoita siirappi, öljy sekä mausteet keskenään. Lisää pähkinät ja sekoita hyvin. Levitä pähkinät tasaisesti leivinpaperoidulle uunipellille ja ripottele halutessasi hieman lisää chilijauhetta päälle.
Paahda 150 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pähkinät saavat kauniin värin. Kääntele muutamaan otteeseen, että paahtuvat tasaisesti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!