Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 15. lokakuuta 2010

Kirsikkamarmeladi

Puutarha.netin keskustelupalstalta löysin ison kasan herkullisia ohjeita kirsikoille. Pullotettuna on parhaillaan kirsikankivi- sekä kirsikkalikööriä, joita ei vielä ole päästy maistamaan. Sen sijaa kirsikkamarmeladia on jo maistettu useammankin kerran ja hyvää on.

Käytin tähän satsiin hillo-marmeladisokeria ja hieman vähemmän, kuin mitä alla olevassa ohjeessa lukee. Lopputulos oli aavistuksen liian kiinteää, joten ensi kerralla kokeilen hillosokerilla.



Kirsikkamarmeladi

7,5 dl kivettömiä kirsikoita
4,5 dl hillosokeria
0,5 sitruunan mehu
2 kirsikankiven sydäntä

Poista kirsikoista kivet (kivet voi käyttää kirsikankivilikööriin). Keitä soseutettuja kirsikoita hiljalleen kattilassa noin 10 minuuttia. Lisää hyvin sekoittaen sitruunamehu, sokeri ja hienoksi hakatut kirsikankiven sydämet. Keitä noin minuutin ajan, kuori vaahto vaahto pinnalta ja siirrä kattila pois levyltä. Jäähdyttele sekoitellen viitisen minuuttia. Annostele marmeladi puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...