Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

tiistai 26. lokakuuta 2010

Päärynä-juustovoileipäkakku

Fazerin ja Oululaisen leipämainoksesta joskus vuosia sitten talteen ottamani voileipäkakun ohje. Aivan taivaallisen hyvää! Tätä olen tehnyt usein.



Päärynä-juustovoileipäkakku

8 viipaletta tummaa leipää
8 viipaletta vaaleaa leipää
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g sinihomejuustoa
4 päärynää
0,5 sitruunan mehu
sitruunamelissaa

Leikkaa leipäviipaleista kovat reunat pois. Notkista tuorejuusto ja murustele sinihomejuusto joukkoon, sekoita. Raasta päärynät ja kaada sitruunamehu niiden päälle. Hienonna sitruunamelissa (säästä osa koristeluun) ja lisää päärynäraasteeseen.

Laita alimmaksi neljä tummaa leipäviipaletta. Levitä niille ensin runsaasti juustoseosta ja päälle päärynäraastetta. Seuraavaksi kerrokseksi vaaleaa leipää ja täytteet, kuten ensimmäiseen kerrokseen. Vielä yksi kerros tummaa leipää täytteineen ja päällimmäiseksi vaaleat leivät. Säästä loppu juustoseos kakun koristeluun.

Anna maustua jääkaapissa yön yli. Peitä kakku lopulla juustoseoksella ja koristele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...