Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Vihreä tomaattisalaattiMeillä kasvatettiin aikoinaan tomaatteja isossa kasvihuoneessa ja joka vuosi äitini teki loppukesän vihreistä tomaateista etikkasäilykettä, mistä en lapsena tietenkään tykännyt. Vanhemmiten maku on muuttunut ja vihreät tomaatitkin maistuisivat jo, vaan nytpä niitä ei enää kovin usein saa, ei ainakaan niin paljoa, että riittäisi säilöntään.

Myös äitini käyttämä ohje on kadonnut, mutta onneksi hänen vanhasta keittokirjastaan löytynyt ohje antoi suuntaviivat ja muutaman kokeilun jälkeen sain hataraa muistikuvaani vastaavan erän lapsuuteni vihreitä tomaatteja.

Vihreä tomaattisalaatti

1 l pieniä vihreitä tomaatteja

etikkaliemi:
2 dl väkiviinaetikkaa
2 dl vettä
500 g sokeria
pala kanelitankoa
5 neilikkaa

Pistele tomaatit haarukalla. Kiehauta etikka, vesi, sokeri ja mausteet. Lisää tomaatit ja keitä ne kirkkaiksi. Nostele tomaatit tölkkeihin, keitä liemi tarvittaessa kasaan ja kaada tomaattien päälle. Säilytä kylmässä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...