Meillä kasvatettiin aikoinaan tomaatteja isossa kasvihuoneessa ja joka vuosi äitini teki loppukesän vihreistä tomaateista etikkasäilykettä, mistä en lapsena tietenkään tykännyt. Vanhemmiten maku on muuttunut ja vihreät tomaatitkin maistuisivat jo, vaan nytpä niitä ei enää kovin usein saa, ei ainakaan niin paljoa, että riittäisi säilöntään.
Myös äitini käyttämä ohje on kadonnut, mutta onneksi hänen vanhasta keittokirjastaan löytynyt ohje antoi suuntaviivat ja muutaman kokeilun jälkeen sain hataraa muistikuvaani vastaavan erän lapsuuteni vihreitä tomaatteja.
Vihreä tomaattisalaatti
1 l pieniä vihreitä tomaatteja
etikkaliemi:
2 dl väkiviinaetikkaa
2 dl vettä
500 g sokeria
pala kanelitankoa
5 neilikkaa
Pistele tomaatit haarukalla. Kiehauta etikka, vesi, sokeri ja mausteet. Lisää tomaatit ja keitä ne kirkkaiksi. Nostele tomaatit tölkkeihin, keitä liemi tarvittaessa kasaan ja kaada tomaattien päälle. Säilytä kylmässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!