Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 17. elokuuta 2012

Rukiinen sipulipiirakka

Kolmas kerta toden sanoo. Rukiisen piirakkapohjan löytyminen ei ollut ihan helppo tehtävä. Ensimmäinen yritys oli maultaan aivan mielettömän hyvää, mutta pohjasta tuli niin kova, ettei sitä meinannut saada millään leikattua. Toinen yritys meni totaalisesti metsään, mutta tämä kolmas sekä maistui hyvälle että oli helposti leikattava. Rasvan määrää voi vielä ehkä hieman säätää, tai ainakin katsoa tarkemmin kuinka paljon rasvaa täytteeseen tulee (kiireessä jätin aurinkokuivatut tomaatit valuttamatta ja lopputulos oli hieman turhan öljyinen).



Rukiinen sipulipiirakka

pohja:
100 g voita
2,5 dl ruisjauhoja
1 dl ruisleseitä
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 dl maustamatonta jogurttia

Lisää ruisjahot pehmeään rasvaan. Lisää loput aineet ja sekoita. Anna taikinan kovettua kylmässä täytteen valmistamisen ajan.

täyte:
1-2 sipulia
0,5 purjo
3 valkosipulinkynttä
suolaa
valkopippuria
chiliä

1 prk (200 g) raejuustoa
2-3 rkl kuutioituja aurinkokuivattuja tomaatteja

Kuori ja silppua sipulit sekä valkosipulinkynnet. Huuhtele ja viipaloi purjo. Kuullota sipuli-purjosilppua öljyssä, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää mausteet ja anna jäähtyä.

Valuta ylimääräinen öljy aurinkokuivatuista tomaateista. Kauli tai painele taikina piirakkavuokaan.

Lisää raejuusto sekä valutetut kuutioidut aurinkokuivatut tomaatit sipuli-purjoseokseen ja sekoita. Levitä seos piirkkapohjan päälle.

225°C n. 20 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...