Rukiinen sipulipiirakka
pohja:
100 g voita
2,5 dl ruisjauhoja
1 dl ruisleseitä
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 dl maustamatonta jogurttia
Lisää ruisjahot pehmeään rasvaan. Lisää loput aineet ja sekoita. Anna taikinan kovettua kylmässä täytteen valmistamisen ajan.
täyte:
1-2 sipulia
0,5 purjo
3 valkosipulinkynttä
suolaa
valkopippuria
chiliä
1 prk (200 g) raejuustoa
2-3 rkl kuutioituja aurinkokuivattuja tomaatteja
Kuori ja silppua sipulit sekä valkosipulinkynnet. Huuhtele ja viipaloi purjo. Kuullota sipuli-purjosilppua öljyssä, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää mausteet ja anna jäähtyä.
Valuta ylimääräinen öljy aurinkokuivatuista tomaateista. Kauli tai painele taikina piirakkavuokaan.
Lisää raejuusto sekä valutetut kuutioidut aurinkokuivatut tomaatit sipuli-purjoseokseen ja sekoita. Levitä seos piirkkapohjan päälle.
225°C n. 20 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!